Dieta cu cirese si capsuni - retete, calorii si indice glicemic

Dieta cu cirese si capsuni este cea mai potrivita si mai usor de tinut in aceasta perioada.
Avand in vedere ca primavara a fost mai racoroasa si mai lunga, avem inca aceste minunate capsuni in piata si ne putem bucura de ele. Ca sa nu mai zic de cirese, care acum sunt la momentul potrivit, mai tarziu nu le mai putem manca, stiti voi de ce...
Atat capsunile, cat si ciresele, sunt printre cele mai dietetice si sanatoase fructe, cu foarte putine zaharuri. Ciresele au aproximativ 50 calorii /100 de grame, iar capsunile au circa 40 calorii/100 grame. Ambele tipuri de fructe au indice glicemic foarte mic= 25. Din aceste motive sunt ideale in curele de slabire.
Ciresele scad colesterolul si ne mentin tinere, prin continutul de antioxidanti si vitamine. Cel mai important pentru frumusete si silueta este ca ciresele ca au un puternic efect depurativ, adica elimini usor apa in plus din organism.
Capsunile, in afara de aroma irezistibila, au multe vitamine si acid folic, asa incat sunt minunate in timpul sarcinii. De asemenea, ajuta in prevenirea cancerului si sunt benefice in mastile cosmetice.
Poti consuma zilnic 100 gr. - 500 gr. de cirese si / sau de capsuni in sezon.
DIETA are efecte benefice vizibile atunci cand:
- cumperi fructele proaspete, tari, coapte, fara lovituri/pete, indiferent de marime, chiar micute, cel mai indicat e sa fie romanesti sau chiar din regiunea in care locuiesti;
- le mananci in aceeasi zi sau cel mult a 2-a zi - deci cumpara zilnic, dar nu cantitati mari;
- reduci in perioada de dieta consumul de zaharuri si produse de origine animala (lactate, carne, oua);
- ca sa slabesti si sa fii mai frumoasa, le mananci nepreparate termic (nu le fierbi/coci in prajituri/dulceturi, decat foarte rar...) si fara adaos de zahar;
- poti prepara crema de branza slaba cu capsuni sau iaurt natural cu capsuni (nu iaurt de capsuni din comert!).
Daca doresti neaparat un dulce, iti recomand urmatoarea RETETA: faci o infuzie concentrata, scazuta de menta (o cantitate mica, bineinteles... depinde cate fructe ai) pe care o indulcesti cu miere (nu prea multa, ingrasa si ea!), care este totusi mai sanatoasa decat zaharul, apoi dai siropul la rece. Speli, cureti si usuci fructele cu servete de hartie, le asezi intr-o cupa si torni peste ele siropul dulce de menta sau pui siropul separat, intr-o cupa mai mica, inmoi capsuna / cireasa in el si mananci. Delicios!
Pe iarna le conservi mai bine congelate, decat in dulceata sau gem.
Pofta buna la cirese si capsuni!

Dieta cu cirese si capsuni - retete, calorii si indice glicemic - comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org