Faringoamigdalita

Amigdalita si faringita vin de cele mai multe ori la pachet. Cand inflamatia amigdalelor coboara catre faringe, cum se intampla de obicei in acest tip de afectiune, avem de-a face cu o faringoamigdalita. Declansata de diverse bacterii sau virusuri, faringoamigdalita trebuie tratata din vreme daca vrem sa evitam cronicizarea, care se poate finaliza cu o interventie chirugicala de ixtirpare a amigdalelor, dar si cu alte complicatii.

Cuisoarele sunt cunoscute pentru proprietatile lor antibiotice, antivirale si antiseptice. Si mai au o calitateȘ calmeaza durerea.
Prepara de trei ori pe zi un ceai din 15 cuisoare la o ceasca de apa clocotita. Dupa ce tii acoperit o jumatate de ora, consuma amestecul.

Propolisul este un remediu nemaipomenit, el ajutand la vindecarea si regenerarea tesuturilor. Daca poti face rost de o bucatica de propolis, brut, ameste-o bine. Si tinctura de propolis administrata intern este foarte benefica: 30 de picaturi se iau cu o lingurita de miere de trei ori pe zi.

Gargarele sunt de mare ajutor in calmarea inflamatiei amigdalelor. Foloseste infuzie de musetel, galbenele sau coada-soricelului (2-3 lingurite de planta uscata la o cana cu apa) de cateva ori pe zi.

Faringoamigdalita - comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org