Ce gresesti cand faci sport

Iti doresti sa fii sanatos si sa arati bine, stiind ca sportul este cheia spre cele doua idealuri. Afla insa la ce greseli esti supus in fata unui demers, precum inceperea unui program de miscare.
- nu ai incredere in tine: cand intelegi ca nu poti face performanta din primele zile, iti recapeti increderea in tine si dorinta de miscare. Nu renunta dupa primele zece genuflexiuni.
- ai ales echipamentul nepotrivit: Hainele pe care le porti atunci cand faci sport sunt esentiale. Alege haine moi, din bumbac, tricouri putin mai largi si neaparat, o bustiera comoda, pe masura ta.
- sari peste incalzire: Nu-ti forta corpul prin exercitii complicate atat timp cat grupele de muschi nu sunt bine incalzite ca sa poata intinde suficient. O incalzire de 10 minute e obligatorie.
- exagerezi cu antrenamentul: orice fortare a organismului iti face mult rau. Asculta semnalele pe care corpul ti le trimite si nu le ignora. Cand te simti rau, opreste-te, chiar daca nu ti-ai incheiat programul.
- bei prea multa apa: o cantitate mare de lichid adunata dintr-o data in stomac iti ingreuneaza considerabil efortul. De asemenea, evita sa bei apa rece, mai ales cand esti foarte incalzit/a.
- iti alegi prost momentul: trebuie sa faci antrenamentul cand nivelul de energie este cel mai ridicat. Asigura-te ca te simti perfect capabil sa depui efort si nu manca mult, mai ales cu minimum jumatate de ora inainte sa incepi exercitiile.

Ce gresesti cand faci sport - comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org