Deviatia de sept

Se intampla sa vezi pe cate cineva cu nasul usor intr-o parte. Alteori, aparent totul e in regula, dar inauntru fosele nazale sun inegale ca volum, motiv pentru care cel in cauza respira greu sau aproape deloc. De vina este modificarea pozitiei septului nazal, ca defectiune din nastere sau ca urmare a unui traumatism. Nu de putine ori, factorul obstructiv este modificat si din cauza unor afectiuni asociate (rinite cronice, sinuzite, otite, alergii, polipi), datorita carora remedierea prin interventie chirurgicala a deviatiei devine obligatorie.

In ce consta operatia?
In primul rand, in indepartarea si remodelarea portiunilor de sept deviate, pana la oobtinerea unui canal optim pentru o respiratie normala si o evacuare corespunzatoare a secretiilor nazale. Interventia chirugicala este realizata intotdeauna in interiorul nasului, nu lasa cicatrici in exterior si nu modifica forma nasului anterioara interventiei decat la solicitarea expresa a pacientului.

Bine de stiut
- operatia dureaza 30-45 minuteș
- este interzis suflatul nasului 24-48 ore dupa operatie
- nu exista restrictii alimentare
- durata minima de spitalizare este de 24 ore, rastimp in care este obligatorie pastrarea in nari a tampoanelor sterile introduse dupa operatie (respiratia se face exclusiv pe gura).
- repausul la domiciliu e obligatoriu pentru 7 zile.
- vindecarea completa are loc in 10-14 zile, dupa efectuarea unui tratament cu antibiotice.

Deviatia de sept - comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org