O alimentatie naturala si hranitoare in 4 pasi

Fructe si legume in fiecare zi
In primul rand, incearca sa introduci in meniul zilnic aproximativ 5 portii de legume si fructe, indiferent daca acestea sunt consumate proaspete sau gatite (prin fierbere, la cuptor sau la gratar, in cazul legumelor). Ideal este sa le consumi pentru a te bucura de un meniu cat mai diversificat pe parcursul unei zile. Poti manca fructe proaspete sau suc natural la micul dejun si intre mese, iar legumele le poti consuma drept garnitura la mesele principale. La prima vedere, 5 portii par foarte multe, dar preparandu-le in diverse moduri vei vedea cat de simplu va fi. Gandeste-te ca este ora 4 dupa amiaza si vrei o gustare. Alege un bol cu fructe de padure sau o portie de fructe proaspete sau uscate si te vei energiza instant.

Consuma alimente variate
Organismul uman are nevoie de o varietate de nutrienti, care ar trebuie sa provina din alimente diverse. Astfel, incearca sa consumi zilnic legume, fructe, seminte (de in sau de dovleasc, crude), uleiuri vegetale, carne (carne rosie, pui, peste, etc), lactate si produse din cereale integrale.

Asigura-te ca fiecare masa contine nutrietii necesari.
O alimentatie echilibrata presupune sa consumi carbohidrati, proteine, grasimi, vitamine si minerale la fiecare masa. In plus, o astfel de alimentatie iti poate influenta greutatea daca este echilibrata si consumul este in cantitati moderate. Asta fara sa luam in considerare sa alegi alimente variate in fiecare zi.

O alimentatie naturala si hranitoare in 4 pasi - comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org