Lipsa somnului afecteaza frumusetea

E adevarat, frumusetea se dobandeste peste noapte. Asta pentru ca somnul, dincolo de efectele sale esentiale asupra sanatatii organismului, influenteaza decisiv felul in care aratam. O piele bine intinsa, o nuanta placuta a tenului, o privire stralucitoare, neumbrita de cearcane, un par plin de vitalitate, toate acestea se mentin doar ptrin-un program echilibrat de odihna. In privinta acesta, medicii recomanda cu insistenta cel putin 7 ore de somn, pe noapte, adaugand ca idealul ar consta, de fapt in opt ore sau chiar 9 ore de repaus, mai ales dupa o zi foarte activa.

Ce faci cand ramai in urma cu somnul?
Consecintele insomniilor repetate nu se vor observa probabil din prima luna, insa, dupa mai multe saptamani de nesomn, organismul se va resimti, iar tu vei incepe sa-ti pierzi din stralucire. Tenul ofilit si pamantiu, porii vizibili, fata flasca si, mai presus de toate, cearcanele te vor face sa te intrebi de ce ai imbatranit fizic atat de repede. Parul se va deteriora mai usor, va incepe sa cada in cantitati mai mari si sa capete un aspect lipsit de viata.

Din fericire, insa, reluarea obiceiurilor de odihna corespunzatoare va inlatura toate aceste efecte in scurt timp. Deci, dormiti mult si bine!

Lipsa somnului afecteaza frumusetea - comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org