Calculator taxa auto 2013 de la Anaf















Zarva mare cu noua taxa auto pentru 2013. Calculatorul taxei auto 2013 de la Anaf este disponibil din 4 ianuarie 2013 cand Ministerul Mediului va definitiva o formulă de calcul pentru noua taxă auto, astfel ca în prima sedintă de Guvern, de pe 4 ianuarie 2013, premierul Victor Ponta să aibă în faţă o primă variantă a noii legi.

Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule - cf. Legii 9 / 2012
Calculati-va noua taxa pe http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_2013.html.

Taxa auto se va numi "timbru de mediu"
Cum arata acest timbru de mediu?
Formule de calcul

Pentru autovehiculele cărora le corespund normele de poluare Euro 5, Euro 4 sau Euro 3, timbrul de mediu se calculează pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) prevăzute la anexa nr. 1, şi a cotei de reducere a timbrului de mediu, prevăzută în coloana nr. 2 din anexa nr. 2, după formula: Suma de plată = [(A x B x(100 - C)]/100, unde:

A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km menționate in Cartea de Identitate a Vehiculului;
B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimată în Euro/1 gram CO2, prevăzută în anexa nr. 1;
C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2

Pentru autovehiculele din categoria M1 cărora le corespund normele de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 şi pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de CO2, după formula: Suma de plată = [E x D x (100 -C)]/100, unde:

C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2;
D = cilindreea – capacitatea cilindrica;
E = timbrul de mediu, prevăzut în coloana nr. 3 din anexa nr. 3

Valoare exacta pentru timbrul de mediu
(sursa Ministerul Mediului)



1. Taxa auto 2013 (timbrul de mediu) înlocuiește taxa de primă înmatriculare.

2. Taxa auto 2013 va fi plătită o singură dată atât pentru autovehiculele noi, cât şi second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România.

3. Taxa auto va fi achitatp o singură dată, pe întreaga durată de funcționare a autovehiculului.

4. Taxa auto va fi plătită pentru mașinile noi sau second-hand în momentul vânzării acestora.

5. Cuantumul taxei auto nu va putea depăși valoarea de achiziție a mașinii. În practică, oameni care cumpăra mașini mai poluante pe care plătesc 1.000 de euro nu vor mai trebui să achite ca pana acum o taxă auto de 3.500 de euro.

6. Taxa auto se va aplica mașinilor cu maxim 8 locuri.

7. Taxa auto va fi calculată în funcție de emisiile poluante.

8. Autovehiculele electrice și hibride nu vor plăt taxa auto.

Iata calculatorul oficial de la Anaf http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html


Calculator taxa auto 2013 de la Anaf - comentarii

Anonim spunea...

Astia ne descurajeaza total sa mai facem ceva in tara asta, de castigat au tot aceia care isi pertmit masini noi, tot noi prostimea o sa avem de suferit,.... nu mai am cuvinte , astia azi maine ne pun sa platim si aerul care-l inspiram :)))

Anonim spunea...

noi suntem de vina ca cu un mic si un pahar de bere nr cumpara noi ii votam iei ne mint ca fac ca dreg si dupa ce obtin voturile noastre fac ce vor iei.ar trebui sa iesim in strada sa nui mai lasam sa faca ce vor iei numai la noi este asa ceva si oricum taxa este ilegala la noi.

Anonim spunea...

Cica incurajeaza ei oamenii sa cumpere masini noi!?, mai bine zis ne obliga, poate eu nu vreau noua, niste comunisti... am un jaf si o sal dau la fier cand moare si apoi o sa-mi iau o motoreta si un carucior sa-mi pun lopetile in el sa ma duc la munca. poate o sa inventeze cineva vre-o masina cu motor de un centimetru cub, poate ne mai lasa dracu cu taxele astea de hoti.

Anonim spunea...

AGENTIA NATIONALA DE HOTIE FISCALA este adevaratul nume al celor care ne FURE CU CREIONUL

Anonim spunea...

traim intr-o tara de HOTI iar voi astia care cititi masaju si nu-l trimiteti sunteti niste HOTI mai mari decat cei care ne fura la ghiseu dar traim in ROMANIA si fiecare cu meseria lui urata meserie va-ti ales va doresc o triere placuta si sa va inmatriculati masinile atunci cand o sa aveti si voi salar de 700 roni minim pe economie

Anonim spunea...

eu zic sa iesim in strada si sa-l dam jos pe Ponta, si sa confiscam toate averile nejustificate ale guvernului asta corupt, nu se mai poate traii cu ashtia la putere

Anonim spunea...

oameni buni iesiti in strada,ce taxe sa tot platim,nu-i destul ca platim taxa inmatriculare la politie,taxa talon,taxa RAR,asigurare,taxa drum,sa nu mai vorbim de calitatea acestora si serviciile oferite de acestia,masina este un bun,ca atare trebuie sa ma folosesc de el,ce taxe de mediu sa platesc

Anonim spunea...

hai sa esim in strada ce atatea taxe sa nui lasam sa publice aceasta lege .tot se baga martalogi astia de la dacia si renault ,loganu este masina este o conserva nu ai siguranta de loc in ea mai bn o masina 12 aNI decat panarama lor de dacie si renault

Anonim spunea...

skoda octavia dec 2006 cumparata porshe leasing romania platit 21000 e in 4 ani plus valoare reziduala 3768 e in urmatorul an. am trecut/o de pe societatea de leasing pe societatea mea 03 dec 2012, luata in evidentele fiscale 06 dec 2012. guvernul blocheaza rar pana pe 10 ian 2013. acum trebuiesc platiti 3187e taxa poluare, la o masina deja inmatriculata.... hotie fara margini...daca vom ramane la nivel de discutii vom plati si aceasta taxa si urmatoarele care vor veni.ar trebuii ca romanii sa nu mai plateasca 1an nici un fel de taxa si nici un impozit sa vedem ce vor c0lecta.poate in felul acesta le vine mintea la cap.......

Ionut Popa spunea...

Tara tuturor posibilitatilor,asta e mentalitatea romanului,toata lumea fura,jigneste,nu stim nici sa ne respectam intre noi ca oameni,tara asta merge din ce in ce mai prost,nu o sa ne civilizam nici in 100 de ani,si asta pt ca suntem ca niste animale vanate,iar vanatorii sunt cei care ne conduc.Toate guvernele care ne_au condus cica spre democratie ,de fapt ne_au alungat din tara,pt a ne traii viata printre straini ,departe de familii.Toti sunt niste nenorociti si isi voteaza legi numai in interesul lor,in loc sa te faca sa_ti schimbi masina veche ,si sa scapam de vechiturii,ei iti pun niste taxe enorme,tocmai pentru a nu putea sa_ti permiti o masina mai buna.In Anglia iti cumperi o masina din 2003 cu 250 de LIRE si platesti taxa in Romania s_o inmatriculezi 1500.Foarte greu de trait in tara asta condusa numai de hoti,deaia nu mai iasa lumea la vot ,k nu stie pe cine sa mai voteze.

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011 Traieste-sanatos.org