Un desert scotian traditional care se face foarte repede si usor.
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: circa 20 de minute, plus 15 minute racire
Ingrediente:
5 linguri fulgi de ovaz
150 ml frisca
150 g fromage frais (branza de vaci)
2 linguri miere
2 linguri whisky
400 g zmeura
Preparare:
Se incalzeste grillul la temperatura mare. Se captuseste gratarul grillului cu folie de aluminiu si se imprastie fulgii de ovaz pe folie. Se coc sub grill circa 3 minute, amestecand o data sau de doua ori, pana cand devin aurii. Se lasa deoparte circa 15 minute, sa se raceasca.
Se pun frisca si fromage frais intr-un castron si se bat pana se ingroasa. Se adauga mierea si whisky, se amesteca, apoi se adauga 4 linguri de fulgi de ovaz copti.
Se pun deoparte cateva zmeure pentru ornat. Restul de zmeura se asaza in 4 vase de servit din sticla, in straturi cu compozitia de frisca, incepand cu zmeura si terminand cu un strat de compozitie de frisca.
Fiecare desert se decoreaza cu restul de 1 lingura de fulgi de ovaz copti care se presara deasupra si cu zmeura pusa deoparte. Se servesc imediat (sau se tin la frigider pana la 1 ora inainte de a fi servite).
Extras din lumeretetelor si erd
Cranachan cu zmeura - desert scotian - comentarii
Trimiteți un comentariu